dimecres, 27 de setembre del 2017

5ena. EDICIÓ CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS




Del 25 de setembre al 7 d'Octubre tindrà lloc la 5ena. edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des de 2013  organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que, de manera individual o col·lectivament, s’esforcen per promoure o protegir els drets i llibertats fonamentals internacionalment reconeguts. Sovint, la seva tasca els comporta greus riscos per la seva  pròpia llibertat i integritat física.
 Avui ens ha visitat la Marta Masanés i ens ha parlat de les activistes Wafae Charaf (Marroc) i la Valdenia Paulino (Brasil)


- Wafae Charaf, és activista política i membre de l'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH) i de Shabaka, una xarxa d'ONG del nord del Marroc. Wafae lluita sobre tot pels drets laborals. Al 2014, quan participava a una manifestació pacífica de la Confederació de Treballadors de Tànger va ser segrestada, agredida i amenaçada. Després d'informar-ne a la fiscalia, la policia marroquina l'acusà de denúncies falses, la detingué, l'envià a un hospital psiquiàtric i la condemnà a un any de presó per "calúmnies" contra la polícia.



- Valdenia Paulino, advocada i activista contra l'exclusió social i contra la violència als barris més marginals de Brasil. Va ajudar a crear el Centre de Drets Humans de Sapopemba -barri perifèric de Sao Paulo que concentra més de 30 faveles- i va investigar i documentar denúncies contra la polícia sobre tortures, maltractaments, execucions extrajudicials, extorsions i corrupció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada